[ Mrs. Owner]

Terjah Redha Trip :)


Assalamualaikum ! hye guys ! 
Untuk kali nie trip terjah dan redha kami dekat Pantai Air Papan, Mersing.
Mersing actually banyk tempat menarik especially Pulau..tapi sebab kami dtg sje je nk jenjalan kt Mersing dan focus ye just nk tgk Pantai Air Papan dan dinner kat Area2 sne kmi decide tok stay sampai malam. perjalanan dr Pontian Ke Mersing umpama mcm g Melaka jauhnya... Mersing antara daerah paling jauh dalam johor which is Timur Johor.. Seriously cramp  Muscle Glutimus Maximus ak.. hahaha.. slalu kami memg klo roadtrip terjah memg xpernah la jalan kt johor.. kami lebih suke kluar dari joho especially Melaka.. hahaha tpi untuk sekian kali ye kami jatuh cinta dengan Mersing.. mungkin untuk roadtrip terjah akan dtg kami memg akan dtg sini cari port nk round2 Mersing...





 TEMPAT : PANTAI AIR PAPAN
ESTIMATE TIME : PONTIAN - MERSING ( 2 JAM )

BAJET 

PETROL : 50.00                                                                 
MAKAN : 41.00    TOTAL UP : 91.00                                
 
 
di sebabkan kami saje2 je jalan survey mersing jdi untuk kali nie entri nie tok kt Air Papan je.. hahahaah next time la ek repeat kite kasi jenjalan Mersing yup !! :) k tata muahciked!


Assalamualaikum ! done ! thank you (^_^)Y

ROAD TRIP :)

Assalamualaikum !
 Trip Minggu lepas kami
PONTIAN - MUO - MELAKA (PENGKALAN BALAK )
 02 DISEMBER 2016

Lepas je setel Urusan kerja ak, kami decide memang nak terjah je melaka. tapi kami nk singgah dulu Muo g pesta makanan Thailand 







xtaw mne port nk makan ? hahahah kami kuo kn mat yoga tuh kami bentang tepi tempat parking then makan mcm seorang traveler hahahhaahah... mcm biaselah muke ak jnis muke xmalu kan... jdi xyah pk org lain ikut style sndri.. hahaha.. da kyg kami gerak ke melaka dalam kol 2 kami smpi melaka dan kami decide tdo dalam kete tepi laut pengkalan balak
kekonon pepagi nk tgk sunset hehehe tgk memg tgk tapi sebbkan cuace agak mendung mase tuh xnmpakla yg penting lets we take  selpie first !





kriukkk2 lapo ek ? hahahahah kami trus ke surau cuci muke, gosok gigi dan cari breakfast
berbekalkan makanan semalam ade lagi kami tmbah nasi lemak dgn pau pastue air kopi o ice ! hehhee bentang mat kami dan bismillahirrahmanirrahim ! ngeeeeee :)


da kenyang kami decide cari Hotel tok rest lepak dan mandi sementara tggu Team Pulau dr Kl datang....rest2 mandi dan kami keluar makan ramai2 dgn team KL lepak smpai pengsan hahaha


lepak smpai lebam dan esok ye kje ! pepagi kami gerak balik sudah joho.. urmm itulah life ak skang memg penuh dgn moment terjah dan travel.. thank you kakak sbb jdi travel buddies gile ak.. dlu2 ak buat sndri naik bas haha skang.. ade geng da... dalam umo ak 27 skang ak lebih menghargai masa2 travel ak bersama 
kwan2 berbanding ak pilih untuk fikir pasal jodoh hahah 
dlu2 ak memg xdpt nak buat semua nie.. 
bile umo da tua bru la ade can hahahaha..
 jadi xmo la kwen dlu ! kahhh3 kite enjoy dulu !!!
YEAH !!
dirashera with love  #muahciked

ok done ! thank youuuuu
assalamualaikum !  (^_^)Y










island hunter :)


Assalamualaikum !!
Pulau Sembilan ? jarang dengar  tapi ak sendri merasa keunikan pe yg ade kt sana..
Umum ye kalau ak baca blog kt goggle tuh Pulau Sembilan dapat nama sebb mempunyai 9 buah Pulau yang Unik ( Pulau Agas, Pulau Batu Timbul, Pulau Payong, Pulau Nipis, Pulau Batutimbul Rosa, Pulau Rumbia, Pulau Saga, Pulau Lalang dan Pulau Buluh ) Pulau Lalang merupakan Pulau utama bagi keseluruhan Pulau..  DAN PLING BEST popular dengan  
BLUE TEARS

TRIP ECOADVENTURA 
( RM 195) 
2 HARI 1 MALAM
 25 - 27 NOVEMBER 2016


GROUP KAKI PULAU & GROUP SNORKLING BEETALK 
BERSAMA ECOADVENTURA


done !!  Terima Kasih !!
 Assalamualaikum
(^_^)Y




i am coming :)

Assalamualaikum...
rinduu !! life mcm biase... xde pe yg best.. cume ak bru nk start semule tok update blog
lame tggl... syg sgt blog nie... nk buang xboleh nie la dairi hati dr ak study..
jadi kite mule kn semule... update sikit2 kite kongsi balik mne yg tgl... yg penting life ak memng owesome sbb travel saje.. kdg2 rase rugi dlm umo mude yg lepas ak xp travel.. thank you Allah...syukur alhmdulillah.... 


done ! see you next post !
#muahciked

wslam..
 

EMERALD POOL :)


ASSALAMUALAIKUM
WE TRAVEL NOT TO ESCAPE LIFE
BUT FOR LIFE NOT TO ESCAPE US



 
EMERALD POOL
KRABI WITH LOVE 2016

WAALAIKUMUSSALAM :)

girl :)

Assalamualaikum.. 
 iye memg satu kebetulan bile mase silam itu wujudnya sama..
seperti berdiri di hadapan cermin dan memerhati diri sendri..
interaksi antara dua badan mewujudkan keselesaan berkongsi ceritera hidup..
ternyata nya die lebih baik dr diri ak..
memandang ke cermin semule, memerhati sekeliling..
hanya tuhan maha mengetahui sebesar mne dosa silam ak, seteruk mana zaman jahiliah ak dan betapa rakusnya perjalanan hidup yg ak tempuh semasa zaman mudaku..
dasyat sgt kdg3 berjurai airmata mengenang dosa masa silam 
tak terhitung betapa pendosa ye ak di masa itu..
percayalah hidayah itu milik Allah..
people will change.. bersyukur dgn kehidupan sekarng yang lebih baik dr dlu..
pernah dulu ak cube melepaskan sesuatu untuk sesuatu perubahan.. Alhmdulillah
semoga ak terus istikomah dengan segala kebaikan dan dikurniakan hidayah drp Mu ya Allah
i'm never give up ! tq always be with me... syukran jazilah Ya Allah

done !
wsalam....
 


sesuatu :)


Assalamualaikum !
"BAHAGIA BUKANLAH MEMILIKI SEMUA YANG KITA CINTAI 
BAHAGIA ITU MENCINTAI SEMUA YANG KITA MILIKI"

Alhamdulillah bila saat itu ak rasa satu degupan yang "sesuatu"
seperti dunia ak berpusing dan ak hampir rebah..
x ak biarkan iye rebah semule
iye mainan perasaan dan akan kekal sebagai satu kata2 lawak antarabangsa
kuatla hati moga tak akan tersemai kembali... bia mati tanpa sumber air...
bia mati tanpa baja... takut membesar jdi perosak racun di taman hati :)

ok done ! 
thank you :) 
waalaikumusslam